Kadetska reprezentacija BiH uzrasta do 17 godina ugostila je danas u Sportskom Centru Igman na Ilidži odgovarajuću selekciju Slovačke, a meč je okončan rezultatom 0:0.

Prvo poluvrijeme donijelo je pravu fudbalsku uspavanku na Ilidži. I jedni i drugi su izgledali prilično nepovezano i rastrzano u napadu, pa i nismo vidjeli neke ozbiljnije šanse. Bosna i Hercegovina je imala tek dva šuta, oba sa distance, jedan preko Ante Prusine, a drugi put je pokušao Hamza Ljukovac. Oba puta je to bio prelak posao za golmana gostiju. Sa druge strane, ono šuteva što je imala Slovačka sigurno je hvatao Arman Šutković.

U nastavku utakmice naša reprezentacija je preuzela inicijativu i već nakon pet minuta odlično šutira Ante Prusina, ali Michal Lukač sjajnom paradom izbija loptu u korner. Desetak minuta poslije toga čekalo se na novu šansu. Opet je Ante Prusina prošao po lijevoj strani, ubacio je u sredinu gdje je u dobroj šansi Seid Pramenković, ali mu Lukač odlično ulazi u šut i odbija tu loptu, a u nastavku akcije David Čamber šalje loptu preko gola. Poslije toga je ponovo uslijedio period mirnije igre i na kraju je završeno rezultatom 0:0.

Za naš tim od početka su igrali: Šutković, Rizvanović, Beširović, Šušić, Hadžić, Nurković, Zahirović, Damjanić, Čamber, Prusina, Pramenković