Sjajno organizovan turnir u SC Igman na Ilidži.

Prvi Zimski Igman Kup za godišta 2011. i 2013. završen je večeras pobjedama ekipa Unis i Derby.

U balonu SC Igman na Ilidži odigran je prvi dan turnira za dvije generacije, a učešće je uzelo preko 40 ekipa. Treba istaći kako su i mali fudbaleri i njihovi treneri, kao i roditelji bili izuzetno zadovoljni kako je organizovan ovaj turnir. Svi prisutni su imali priliku utakmice gledati i na displejima u prostorijama Sportskog centra, što je stvorilo jedan novi ugođaj za ovaj turnir.

U generaciji 2013. nakon grupne faze u narednu rundu su se plasirali Tempo Zenica, Miske Akademija, Bambinosi, Mladost, Unis, Igman, Bambinosi 2 i Dobrinja. U polufinalne duele su se plasirali Miske Akademija, Unis i dvije ekipe Bambinosa. Miske Akademija je nakon penala bila uspješnija od Bambinosa 1, dok je Unis sa 1:0 savladao Bambinos 2.

U finalnom susretu Unis je bio uspješniji od Miske Akademije i rezultatom 1:0 slavio pobjedu te osvojio trofej namijenjen pobjedniku.

I u generaciji 2011. gledali smo sjajne utakmice, borbu dječaka i odlične poteze na svim utakmicama. Nakon grupne faze dalje su se plasirali Bambinosi, Stars Gradiška, Igman, Tempo, Derby, Tango, Zrinjski i Novi grad.

Bambinosi su u polufinalu savladali Igman nakon penala, dok je Derby sa 2:0 savladao Zrinjski, te su se te dvije ekipe našle u finalu.

Derby je pružio sjajnu igru u finalu i sa visokih 5:1 savladao Bambinose i osvojio trofej pobjednika u generaciji 2011.