Sjajno organizovan turnir u SC Igman na Ilidži.

Generacije dječaka rođenih 2012. i 2014. godine odigrale su danas svoje utakmice na Prvom Zimskom Igman Kupu, a pobjednik dana je ekipa Derbyja.

Drugi dan “Prvog Zimskog Igman Kupa” koji se održava u Sportskom centru Igman na Ilidži, donio je sjajne utakmice, veliku neizvjesnost, a podatak da su oba finala riješena nakon penala, dovoljno govori koliko su bile neizvjesne utakmice.

Pobjede je u oba duela odnijela ekipa Derbyja. Što se tiče generacije 2012. nakon takmičenja u grupama u narednu rundu su prošli Sparta, Igman, Željezničar, Unis, Bambinosi, Mladost Ilidža, Derby i Sportivo. Polufinalni dvoboji donijeli su duele Sparta – Unis (2:1) i Mladost – Derby (0:1)

U utakmici za treće mjesto Mladost Ilidža je savladala Unis rezultatom 2:0, a potom je u finalnoj utakmici nakon što nije bilo pobjednika u regularnom vremenu, nakon penala Derby odnio titulu pobjednika.

I u generaciji 2014. mogli smo uživati u utakmicama, a naprosto je nevjerovatno koliko talentovanih dječaka ima u ovoj generaciji. Derby i Igman su odmjerili snage u prvom polufinalu nakon takmičenja u grupama, a uspješniji je bio Derby i slavio pobjedu rezultatom 4:0. U drugom polufinalnom dvoboju Sparta je savladala Bambinose rezultatom 3:0 i zakazala finale sa ekipom Derbyja.

U finalnim utakmicama prvo je Igman savladao Bambinose rezultatom 3:1, a onda je u novoj drami finalni susret određen izvođenjem penala. Derby je bio uspješniji od Sparte i odnio pobjedu u ovoj konkurenciji.

Treba istaći odličnu organizaciju od strane domaćina turnira, koji su se potrudili da ekipama učesnicama obezbijede sve potrebno da se osjećaju kao kod svoje kuće. Od dolaska i smještaja u svlačionicama, preko terena za odigravanje, ali i sadržaja u vrijeme između termina utakmica, domaćini iz Igmana su učinili sve da nikome ništa ne nedostaje.

Turnir se nastavlja narednog vikenda, kada će nove generacije krenuti u borbu za pehare i medalje u SC Igman na Ilidži.